Bratislava na dlani
 Česko Klenot Európy

Zvolen a Zvolenčania

Pridané: 14.09.2016

Ako už  tradične býva zvykom, začiatkom školského roka  sa konala v parčíku na Tehelnej ulici pri kaviarni Džezva vo Zvolene akcia pod názvom Školský deň.Na akcii, ktorá sa konala 5.9. bolo postarané o zábavu pre malých aj veľkých. V rámci programu bola verejnosti slávnostne prezentovaná dlho očakávaná kniha Zvolen a Zvolenčania. Knihu vydáva AB ART press, vydavateľstvo reprezentačných obrazových kníh o Slovensku, vo svojej edícii Ako sme tu žili.

Jedná sa o výnimočnú knižnú edíciu, v ktorej sa prostredníctvom pútavých príbehov a zaujímavých starých fotografií zachováva nedávnu i dávnejšiu históriu miest v minulom storočí. Doteraz sa z nich čitatelia mohli tešiť len v mestách Banská Bystrica a Banská Štiavnica. Kniha je dielom kolektívu autorov, rodákov i obyvateľov  Zvolena, pamätníkov na tamtie časy, ktorí ku svojim spomienkam vybrali z rodinných archívov pozoruhodné historické, dokumentárne i reportážne  čiernobiele fotografie prezrádzajúce čitateľom ako vyzeralo toto utešené mesto v nedávnej, v dávnejšej i dávnej minulosti.Unikátna publikácia prináša tiež  prehľad najvýznamnejších udalostí v živote mesta, informuje o tom, kedy sa čo vo Zvolene postavilo, alebo čo muselo ustúpiť novej výstavbe. Horúcu knižnú novinku si môžete zakúpiť na našom e-shope www.book4you.sk.

Zatvoriť

K článku neboli pridané žiadne komentáre vložiť nový komentár